Kako se muški i ženski satovi održavaju

Kad je u pitanju kako se muški i ženski satovi održavaju, postoje neki načini za sprječavanje ogrebotina na satu, kao što su:

  • Uklonite sat prije bavljenja bilo kakvim napornim aktivnostima koje bi mogle uzrokovati trenje ili udarce, poput sporta, vrtlarstva ili kućanskih poslova (ovo zadnje posebice vrijedi kad su ženski satovi u pitanju)
  • Izbjegavajte nošenje nakita, gumba ili patentnih zatvarača na istoj ruci kao i vaš sat jer bi se mogli trljati o kristal ili kućište i uzrokovati ogrebotine
  • Redovito čistite svoj sat mekom krpom i blagom otopinom sapuna i vode, ako je vaš sat vodootporan, kako biste uklonili svu prljavštinu, znoj ili ulje koji bi mogli izgrebati površinu ili oštetiti mehanizam (jer mnogi su muški i ženski satovi prestali raditi zbog prljavštine)
  • Pravilno pohranite svoj sat na sigurno, suho i hladno mjesto, daleko od sunčeve svjetlosti i prašine, kada ga ne nosite. Možete koristiti kutiju za sat, torbicu ili mekanu tkaninu da zaštitite svoj sat od ogrebotina ili vlage. Također biste trebali izbjegavati pohranjivanje sata s drugim metalnim predmetima koji bi mogli uzrokovati trenje ili potamniti
  • Povremeno servisirajte svoj sat kod profesionalnog urara kako biste osigurali njegovu optimalnu izvedbu i dugovječnost. Urar može očistiti, podmazati, podesiti i popraviti vaš sat prema potrebi. Također mogu zamijeniti bateriju, kristal, brtve ili remen ako je potrebno12.

Korištenje i zaštitne futrole ili zaštitne folije za vaš sat, posebice kad su u pitanju muški i ženski satovi sa kristalima i ekranima osjetljivima na dodir može učiniti čuda. Možete kupiti plastičnu ili staklenu zaštitu zaslona za svoj određeni model sata online ili u trgovini elektronike. Možete je i sami izraditi od zaštitne folije za zaslon telefona tako da je izrežete tako da odgovara obliku vašeg sata.

U svakom slučaju, ako želite da vaši muški i ženski satovi rade besprijekorno još dugi niz godina, svakako morate uložiti i neki trud u to jer ništa se neće dogoditi samo od sebe.

Kako se muški i ženski satovi održavaju

Uspješan pozivni centar prati tehnologiju

Kad pričamo da su presudni dobri kontakti tvrtke i potrošača, mislimo i na pozivni centar jer potpuna automatizacija nije poželjna. Bitni su glatki, dosljedni prijelazi sa stroja na čovjeka. Potrošači sve više pokazuju lojalnost trgovcima na malo, robnim markama i uređajima koji dosljedno pružaju iznimnu vrijednost i raznolikost uz minimalno trenje ili stres.

Slično tome, najopipljivija uloga umjetne inteligencije (AI) u kupovnoj aktivnosti potrošača već se vidi putem uređaja koje koriste, kao što su pametni telefoni, te u oglasima i sponzoriranom sadržaju koji se povezuje na prethodna ponašanja. Ali većina potrošača jednostavno nije svjesna da je to AI na djelu, često se to primijeti i kroz pozivni centar neke tvrtke. Znati što kupci (sada) ne znaju je ključno. Samo 47% rukovoditelja kaže da jasno razumiju kako će robotika i umjetna inteligencija poboljšati korisničko iskustvo. To se mora promijeniti — odmah.

Mudro korištenje ovih alata za pružanje besprijekornih plaćanja i dosljednih iskustava na svim platformama (pa tako i kroz pozivni centar) i osobnih transakcija ključno je za zadovoljstvo korisnika.

Uspješan pozivni centar prati tehnologiju

Prepoznajte područja za poboljšanje izvan SAD-a jer potrošači imaju više apetita da se njihovo korisničko iskustvo digitalizira za zadatke kao što su zakazivanje liječničkih pregleda, hotelske rezervacije i dobivanje tehničke podrške (tu je pozivni centar vrlo jak).

Amerikanci su puno više zainteresirani za digitalna iskustva od ostatka svijeta. Iskustva za koja korisnici žele da su više digitalizirana (Koje od sljedećih interakcija želite da budu digitalnije nego danas?):

  • Zakazivanje pregleda kod liječnika
  • Rezervacija hotela
  • Provjera prtljage
  • Rješavanje mobilnih problema
  • Glasanje
  • Naručivanje u restoranu
  • Ponovno korištenje recepta
  • Kupnja automobila

Napredak tehnologije utjecat će na korisničko iskustvo, a toga je većina potrošača svjesna. Ali taj utjecaj može biti pozitivan, frustrirajući ili pomalo oboje. Zato je bitno da vaš pozivni centar bude u toku s tehnologijom.…

Pravilan pristup kad je povećanje usana u pitanju

Postoji nekoliko stvari koje treba provjeriti kad je povećanje usana u pitanju. Ako želite imati punije usne, možda mislite da je vrijeme za povećanje usana u vašem slučaju. Koriste se različite tehnike za napuhavanje usana, uključujući injekcije kolagena i masti. Međutim, najčešća i najsigurnija opcija je injekcija dermalnog filera pod nazivom „hijaluronska kiselina“. Učinci injekcije hijaluronske kiseline uključuju povećanje volumena usana i poboljšani oblik i traju oko 6 mjeseci, prije nego što je potrebno napraviti nadopunu.

Pravilan pristup kad je povećanje usana u pitanju

Ako razmišljate da je povećanje usana prava stvar za vas, evo nekoliko stvari koje morate provjeriti prije nego što se odlučite za to.

  • Iskustvo i kvalifikacije vašeg liječnika

Provjerite da li idete kvalificiranom stručnjaku koji ima iskustvo u davanju injekcija filera za usne. Nemojte doći u iskušenje otići u kozmetički salon ili nekome tko nije dovoljno stručan. Plastični kirurzi, estetski kirurzi i dermatolozi su među onima koji bi mogli biti obučeni za povećanje usana na ispravan način. 

  • Prikladnost klinike koju ste odabrali

Ambulanta za vaše konzultacije i liječenje kad je povećanje usana u pitanju treba biti skrupulozno čista i profesionalno vođena. Liječnik bi trebao raditi u kirurški sterilnim uvjetima i trebao bi biti kvalificiran za davanje lokalnog anestetika ili blokade živaca ako je potrebno, iako je krema za utrnuće često dovoljna.

  • Morate provjeriti da ste za povećanje usana prikladan kandidat

Postoje određena medicinska stanja koja bi vas mogla isključiti iz injekcije filera za usne, uključujući dijabetes, poremećaje zgrušavanja krvi i aktivnu infekciju kao što su herpes. Svakako obavijestite svog liječnika ako ste alergični na bilo koji lijek, uključujući lokalne anestetike i antibiotike.

Ako filer treba brzo ukloniti, na primjer u slučaju alergijske reakcije, injekcija enzima hijaluronidaze može ga brzo otopiti i ukloniti s usana. Međutim, samo kvalificirani liječnik može primijeniti ovaj i druge lijekove kad je povećanje usana u pitanju, stoga je još jednom važno otići k registriranom liječniku.…

Kada naušnice staviti svom djetetu

Odluka hoćete li djetetu bušiti uši različita je za svaku obitelj. Neki se odluče za naušnice, dok drugi radije čekaju dok njihov mališan ne može sam napraviti izbor. Nijedno mišljenje nije ispravno ili pogrešno, a vaš će izbor na kraju biti ono što smatrate najboljim.

Evo nekoliko stvari koje trebate uzeti u obzir kako biste lakše donijeli odluku kada je za naušnice vašeg djeteta najbolji trenutak:

  • Mnoge religije i kulture to podržavaju i čak održavaju ceremonije za proslavu tog događaja
  • Vaša beba neće imati pravo glasa u ovom izboru, ali naušnice uvijek može izvaditi kad bude starija
  • Bušenje ušiju može predstavljati alergiju ili infekciju, zbog čega je važno njegovati piercing prema uputama liječnika
  • Ne ustručavajte se obratiti se svom pedijatru za savjet

Evo nekoliko sigurnosnih savjeta za bušenje ušiju:

  • Pričekajte najmanje 3 mjeseca starosti bebe ako je moguće
  • Imajte na umu rizike od gušenja sa sitnim dijelovima ako naušnice vaša beba sama izvadi
  • Koristite prave zlatne naušnice jer one nose manji rizik od upale i infekcije
  • Pažljivo slijedite upute za njegu

Kada naušnice staviti svom djetetu

Čimbenici za bušenje ušiju koje treba uzeti u obzir su svakako religija ili kultura. Neke kulture i religije podržavaju bušenje ušiju kod beba. U mnogim latinoameričkim kulturama, na primjer, bušenje ušiju bebama vrlo je uobičajeno. Bušenje ušiju također ima duboke korijene u hinduističkoj kulturi, s ceremonijama koje se održavaju kako bi se proslavio taj događaj.

Bitan je i izbor. Vaša beba neće imati pravo glasa pri bušenju ušiju. Međutim, ako odluči ne nositi naušnice kad bude starija, uvijek postoji opcija da ih izvadi. Međutim, neki roditelji i skrbnici žele pričekati dok dijete ne bude dovoljno staro da samo donese odluku.

Alergijske reakcije ili infekcije je također moguća. Možda nećete znati da je vaša beba osjetljiva ili alergična na metale naušnica sve dok joj ne probušite uši. Ona također može razviti infekciju na samom piercingu, zbog čega se preporučuje marljiva njega piercinga prema uputama.…

Kava Bialetti i njena duga tradicija

Kava Bialetti i njena duga tradicija

Kad je Bialetti u pitanju, tradicija je svetinja. Ovo je brend ukorijenjen u tradiciji, s pogledom na budućnost. Od trena kada su se uspješno plasirali na tržište nisu stali sa inovacijama i razvojem.

Iako je njihova povijest duga, nikada nisu prestali sa razvojem svojih proizvoda i usluga. Prenošenje kvalitete, stila i dizajna Bialetti asortimana izravno kupcima: ovo je razlog za projekt Bialetti Store, s otvaranjem prvih maloprodajnih trgovina jednog brenda sada već davne 2006. godine.

Povijesni i značajan datum za tvrtku je i 27. srpnja 2007. godine jer Bialetti Industrie je postala tvrtka koja kotira na internetskom tržištu dionica Talijanske burze. Ovo je bio jedan veliki skok i napredak za tvrtku.

Idući napredak bio je 2010. godine kada dugo i precizno iskustvo ove kave prihvaća izazov espresso aparata. Uz I Caffe d’Italia kapsule, počelo je osjetilno putovanje kroz izvrsnost talijanske espresso kave, naglašavajući razlike u navikama i okusima od sjevera do juga.

Naporan rad i predanost odjela za istraživanje i razvoj Bialetti donosi 2016. godine klasičnu Moku na električne ploče za kuhanje, staklokeramičke ploče za kuhanje i indukcijske ploče za kuhanje. To je zahvaljujući kombinaciji materijala: aluminijski poklopac i kolektor za kavu upareni su s grijaćom posudom i lijevkom od nehrđajućeg čelika. Dobitna kombinacija!

Godina 2020. bila je izvor radosti s ekološki prihvatljivom Gioia-om. Asortiman aparata za espresso Bialetti obogaćen je dolaskom Gioie. Ultrakompaktan (manje od 34 cm dubine) i pametan, donosi okus prave talijanske espresso kave u talijanske kuhinje. A također je i ekološki prihvatljiv: kapsule su doista od recikliranog aluminija.

Godinu 2021. obilježila je Perfetto Moka: Bialetti kava za ljubitelje Moke. Inspiriran istinskom strašću i dubinskim poznavanjem proizvoda, Perfetto Moka je stvoren da postane njihova kava za ljubitelje Moke. Proces mljevenja je dizajniran i kalibriran za korištenje Moka. Luca Argentero je izabrani ambasador ovog popularog brenda.…

Moj muž i liposukcija

Oženjena sam već 18 godina i obožavam svog muža. On je moje najbolje društvo, pouzdan partner i čvrst saveznik. On me najviše nasmije, ali i rastuži, no zbog njega se ja trudim biti bolja osoba. Jedino me jedna sitnica muči već neko vrijeme. Počela sam razmišljati da mu ne preostaje drugo nego liposukcija. Nekako je s godinama nakupio previše kila i sav se pretvorio u masu sala. Iako je mlađi od mene, zapravo izgleda starije. Nerado se bavi sportom i najradije jede. Tu i tamo mu spomenem zdrave navike, no to ga drži tek par dana i nakon toga opet se lijeno valja po kauču. Jedan dan sam mu u šali rekla da bi liposukcija mogla biti rješenje za njega.

Malčice se uvrijedio. Bilo mi ga je žao, ali rekla sam mu zbog njegovog dobra. Zahvat znan kao liposukcija danas se izvodi jednostavno i lako, iako i dosta košta. Mnogi posegnu za tim iz čisto zdravstvenih razloga. Neko vrijeme nismo spominjali temu kila i onda mi je jedan dan prišao i rekao da razmišlja o tome i da unatoč cijeni bi možda mogao i on ići na to.
Bilo mi je drago da se nije uvrijedio, a i očito sam ga bocnula da je počeo razmišljati o svom zdravlju i izgledu.

Muškarci su češće nego mi žene skloni pojednostavljenim i vrlo konkretnim rješenjima.  Ovaj zahvat bi bio upravo takav potez i liposukcija bi ga mogla povratiti sebi samome.

Pronašli smo privatnu polikliniku, dogovorili termin. Novac smo sakupili iz raznih ušteđevina i pomjerili smo određene planove. Zakazali smo zahvat i liposukcija se planirala u dvije faze jer tu se radi o povlačenju kože koja će biti višak.

Oporavljao se prilično brzo jer je odlučio da je dosta takvog života. Kad smo vidjeli rezultate, oduševili smo se. On je bio sretan.

Koliko bi retro satovi trebali koštati danas?

Kad su u pitanju cijene, čovjek nikad ne može biti pametan. Kvarcni satovi, Dolce&Gabbana, Boss, Police, to je sve u principu isto, sad je samo pitanje koji je jači brend, i svi oni su nekih 40-50 Eur u nabavci, veleprodajna cijena, plus PDV i 200% uzme na to da bi mogao da živi od toga. 

Ja tako ne radim, kod mene su jako male marže, i onda ljudi misle da su kod mene satovi falsifikat. Cijena Darwila bi mogla biti u nekom rasponu, najjeftiniji možda oko 100-150 Eur, a neki možda sa nekim štopericama, do nekih 500 Eur. To je raspon cijena do koje bi se mogao kretati ovdje. 

Sat koji u Doboju košta 200-300 Eur, on u Sarajevu, Banja Luci ili Zagrebu može da košta 600-700 Eur. Ja, kao majstor, bih mogao prodati taj sat, ali ne znam da li bi vam to mogla prodati neka parfumerija, butici i slično. 

Ja mogu čovjeka, ne da ga uvjerim, nego da mu dokažem kakav je to sat. Ja, kad bi se Darwil satovi opet prodavali, ako bi to bili mehanizmi kao nekada, ako bi bili u nekom drugom dizajnu, ja bih mogao da kažem kupcima da plate taj sat i da sami upišu koliko žele garancije. To sam već radio, i ljudi su se smijali.  

Ako vi imate šta da kažete o tom satu, koliko je dugo na tržištu, kakva je kvaliteta, čovjek će biti zainteresiran za taj sat. Ja Imam dobro iskustvo sa tim satovima, nitko se nije požalio na njega. I druge moje kolege će vam isto reći, ako su zaista majstori – svi bi potvrdili kako su ti satovi prava kvaliteta.

Ako bi se pojavili stari-novi Darwil satovi, prvo treba napraviti dobru stvar, ispitati tržište, malo staviti na billboarde, reklama kroz novine, kroz privatne medije. Jedino tako može se proširiti ponovo riječ o njima i pokrenuti prodaja.

Od kada su u modi ženski satovi?

Da li ste se ikad zapitale od kuda ženski satovi i tko ih je smislio? Ja se jako divim ljepoti te male stvarčice koja je istovremeno korisna i ukrasna. Naime ženski satovi su nastali nešto poslije muških satova jer jednostavno živimo u svijetu koji je prvenstveno muški, ali sve više postaje ženski.

Prvi ženski satovi izrađivali su se po narudžbi. To su bili pokloni i mali dragocjeni darovi za aristokratske supruge i kćeri. Zamislite vrijeme od prije 150 godina dok su još kočije s konjima bile osnovni čovjekov prijevoz. Na putovanje se definitivno išlo konjskom zapregom, a koferi su bili veliki, teški i prepuni robe i potrepština. Lijepi profinjeni ženski satovi su se već nosili u to doba. Najčešće su bili vezani za zlatni lančić i nosili su se ili u torbici ili privezani za jaknu ili prsluk, te skriveni u malom džepu.

definitivno su ženski satovi bili statusni simbol i znak velikog bogatstva. Zamislite kakvo je to doba bilo krajem stoljeća i početkom 20. vijeka. Tek se nazirala prava industrijska revolucija.
Uvijek mi golicaju maštu slike iz tih ranih godina 20. stoljeća kad su u New Yorku bile sasvim normalne otmjene zgrade s puno katova i kad se veš mogao iznositi isušiti javno samo ponedjeljkom. Kakav je to bio red! U našim krajevima još dobrih 80 godina nisu po selima imali niti riješene kupaonice, a u dalekoj Americi su već imali red za vješanje veša na štrik. Zar to nije nevjerojatna činjenica?

Uglavnom, fine bogate supruge vještih poslovnih ljudi itekako su se kitile nakitom, no pravo je bogatstvo bilo upravo kad su dame mogle pokazati svoju modnu osviještenost i naobrazbu tako jednom malom stvarčicom kao što su ženski satovi. Kakve su to bile raskoši, kakvo li je to bilo basnoslovno bogatstvo u pitanju! Možda su samo za jednu finu damu u rudniku u dalekoj Africi tražili dragulji koji će joj krasiti sat…

Najbolja kava Lavazza

Sjećate li se reklame za Lavazza kavu. Da ste ju vidjeli ne biste ju mogli zaboraviti. Ta je kava s potpisom. U svim marketinškim kampanjama za Lavazza kavu angažirani su vrsni fotografi s puno mašte- Redovito imaju vrhunske modele, najčešće polugole i obučene samo u Lavazza šalice, tanjuriće ili male žličice. Plakati su im u tri boje. Tu je uvijek njihova prepoznatljiva Lavazza plava boja, zatim golo tijelo žene i ona siva, vrlo moderna baršunasta pozadina.

Uostalom takva je i njihova kava. Nema boljeg odabira opisa od fina, punog okusa i baršunaste teksture. Kako li su samo maštoviti, divim im se. U Zagrebu sam pronašla jedan kafić u kojem poslužuju upravo tu Lavazza kavu. Nema bolje kave u gradu jer način na koji vam je pripreme i posluže je u nevjerojatan. Kava uvijek ima onu gustu kremastu pjenicu u obliku krune. Meni je osobno Lavazza najbolja kad ju se ispije s nogu zato kavu pijem uvijek za šankom. Tako sam upoznala svog dečka s kojim sam na prvu podijelila istu ljubav prema kavi. 

Često smo se gledali upravo u tom kafiću. Uvijek za šankom. Dolazili smo na Lavazza kavu u slično vrijeme. Jednoga dana smo razmijenili par riječi i to je bilo to. U početku smo se nalazili na za istim šankom po dogovoru. Naši razgovori su postali sve duži jer smo rešetali  abecednim redom sve teme. Jednog dana me pozvao u kino. Pogodio je i film koji mi se jako dopao. Malo pomalo počeli smo izlaziti vikendom, pa su uslijedili dugi telefonski razgovori i jedan ishitreni poljubac je zapečatio savez. Sviđao mi se i izlazili smo sigurno dvije godine. Došla je kriza i jedan rođak mu je pronašao dobro plaćeni posao u nekoj stranoj zemlji. Na moju tugu on je otišao je, a meni je ostalo samo sjećanje…